1. Welcome to PlowSite. Notice a fresh look and new features? It’s now easier to share photos and videos, find popular topics fast, and enjoy expanded user profiles. If you have any questions, click HELP at the top or bottom of any page, or send an email to help@plowsite.com. We welcome your feedback.

    Dismiss Notice

When plow plugged in, blowing marker light fuses

Discussion in 'Fisher Engineering Discussion' started by MRBachand, Jan 20, 2010.

  1. MRBachand

    MRBachand Senior Member
    Messages: 198

    Only when plow is plugged in its blowing my markerlight fuses in the truck, resulting in no plow lights.

    Everything looks fine. I did hose down the plow after last storm, but have been doing this for years.

    Any trouble spots or any ideas where to start?

    Sometimes it blows within 10 seconds, sometimes within 20 minutes.

    97 MM1 9' HD

    Thanks guys!
     
  2. camaro 77

    camaro 77 Senior Member
    from ma
    Messages: 283

    check the wiring inside the plow lights I see alot of those where the wires brake of the markers and short out
     
  3. MRBachand

    MRBachand Senior Member
    Messages: 198

    Thank you for the lead!
     
  4. RepoMan207

    RepoMan207 PlowSite Fanatic
    from Maine
    Messages: 5,033

    Same thoughts here.
     
  5. camaro 77

    camaro 77 Senior Member
    from ma
    Messages: 283

    you can get a repair lead with the ends on them at the parts store on the HELP rack
     
  6. MRBachand

    MRBachand Senior Member
    Messages: 198

    Sure enough, the hot wire came undone from the back of the bulb socket, and was scraping against the metal socket, blowing fuses. Thanks guys.

    Of nice note, the wiring harness was replaced in 05 or near as it still had its tag on it inside the headlight assmebly. I owned since 06 so its still in great shape. Headlights also replaced at that time.