1. Welcome to PlowSite. Notice a fresh look and new features? It’s now easier to share photos and videos, find popular topics fast, and enjoy expanded user profiles. If you have any questions, click HELP at the top or bottom of any page, or send an email to help@plowsite.com. We welcome your feedback.

    Dismiss Notice

western unimount truck side trouble.

Discussion in 'Truck & Equipment Repair' started by the_newguy, Dec 22, 2013.

  1. the_newguy

    the_newguy Junior Member
    Messages: 10

    been fighting with this thing for 2 weeks and cant figure it out. its a wiring issue on the truck side as i hooked the plow side up to my buddys truck and it worked with no problems. the controller is hardwired in i cut the butt connectors out and replaced them. i checked power at the solenoid but have nothing other then the battery cable. 9 pin plug, 00 dodge 2500 auto for the ones that will ask. iv searched here and google and cant seam to find anything.
     
  2. rjigto4oje

    rjigto4oje PlowSite.com Addict
    Messages: 1,290

    Does the controller light up sometime's the pins were the controller plugs in spreads out
     
  3. kimber750

    kimber750 PlowSite Veteran
    Messages: 3,626

    What is working and what doesn't work? Did you test the signal wire at the solenoid while someone else worked the control? Did you try jumping the solenoid?
     
  4. the_newguy

    the_newguy Junior Member
    Messages: 10

    plow wont do anything, controller lights up. the plug from the controller was cut and butt connected up. how do i test the signal wire? where do i jump the solenoid?
     
    Last edited: Dec 22, 2013
  5. rjigto4oje

    rjigto4oje PlowSite.com Addict
    Messages: 1,290

    Do you have a test light if so the solenoid is under the hood have someone hit the. Plow up check 4 power at the selenoid if it lights up when you hit it and nothing happens replace the selenoid
     
  6. the_newguy

    the_newguy Junior Member
    Messages: 10

    got nothing with that test
     
  7. rjigto4oje

    rjigto4oje PlowSite.com Addict
    Messages: 1,290

    You got power to the control check the power out at the butt connectors
     
  8. the_newguy

    the_newguy Junior Member
    Messages: 10

    got power to the controller but nothing out
     
  9. rjigto4oje

    rjigto4oje PlowSite.com Addict
    Messages: 1,290

    Do you have an extra controler
     
  10. rjigto4oje

    rjigto4oje PlowSite.com Addict
    Messages: 1,290

    Try jumping the wires at the controler
     
  11. kimber750

    kimber750 PlowSite Veteran
    Messages: 3,626

    Are you sure the right wires are butt connected together, since the colors were different on each side of the harness. Which control?
     
  12. the_newguy

    the_newguy Junior Member
    Messages: 10

    i dont know thats what. thats how it was when i got it.
     
  13. kimber750

    kimber750 PlowSite Veteran
    Messages: 3,626

    what control?
     
  14. the_newguy

    the_newguy Junior Member
    Messages: 10

    joy stick style
     
  15. the_newguy

    the_newguy Junior Member
    Messages: 10

    nothing happens no light no movement.

    but what i have found today if you jump the wires at the controller the plow works.
     
  16. wahlturfcare

    wahlturfcare Senior Member
    Messages: 320

    Ive had the same problem with one of mine. It turned out the controller was bad.