1. Welcome to PlowSite. Notice a fresh look and new features? It’s now easier to share photos and videos, find popular topics fast, and enjoy expanded user profiles. If you have any questions, click HELP at the top or bottom of any page, or send an email to help@plowsite.com. We welcome your feedback.

    Dismiss Notice

Western / Dodge RAM light wiring issues

Discussion in 'Truck & Equipment Repair' started by amarino, Nov 14, 2005.

  1. amarino

    amarino Junior Member
    Messages: 19

    I just installed a used western 7.5 unimount on a 99 dodge ram 2500. The parking lights & turn signals work fine. (truck and plow). No beams on plow at all (high or low). Truck low beams DO go off when plow is connected. I hear the relays clicking when I connect the plow.

    Is it possible I have the wrong wiring harness? Everything pluged in OK (headlights, turn signals). I believe my dodge sends 12v to the common, and grounds the appropriate beam (low or high). Anyone have experience with this setup? There are 2 relays - 1 for low and 1 for high beams.

    All connections are good.
  2. norrod

    norrod Senior Member
    Messages: 113

    Do you know what truck the harness came off of?
  3. SnowGuy73

    SnowGuy73 PlowSite Fanatic
    Messages: 24,868

    Check you relays, its a common problem with the westerns.
  4. Crash935

    Crash935 2000 Club Member
    Messages: 2,377

    You have the wrong harness, you should have 4 relays with a power harness to the relays.

    What headlights do you have, HB1 or HB5?
  5. amarino

    amarino Junior Member
    Messages: 19

    You guys are great...The dealer gave me the wrong harness!!!