1. Welcome to PlowSite. Notice a fresh look and new features? It’s now easier to share photos and videos, find popular topics fast, and enjoy expanded user profiles. If you have any questions, click HELP at the top or bottom of any page, or send an email to help@plowsite.com. We welcome your feedback.

    Dismiss Notice

Ultra-mount problem!!

Discussion in 'Western Plows Discussion' started by dave00diesel, Feb 10, 2010.

  1. dave00diesel

    dave00diesel Junior Member
    from indiana
    Messages: 21

    My plow just started squalling when i try to raise or angle after i was plowing for bout an hour or so this morning. The fluid is full any suggestions? Thanx
     
  2. Evanbrendel

    Evanbrendel Senior Member
    Messages: 181

    fluid frozen?
     
  3. dave00diesel

    dave00diesel Junior Member
    from indiana
    Messages: 21

    Nope not when i checked it after i got it home
     
  4. Evanbrendel

    Evanbrendel Senior Member
    Messages: 181

    i heave read some other common probeblems off here but i very well could be wrong but the pick up tube maybe fell off? just from what ive read.
     
  5. twinman326

    twinman326 PlowSite.com Addict
    Messages: 1,683

    what kind of plow?
     
  6. dave00diesel

    dave00diesel Junior Member
    from indiana
    Messages: 21

    7'6" pro. Seems like sometimes it will move a little. i pulled motor off and shaft seems fine and fluid is full.
     
  7. twinman326

    twinman326 PlowSite.com Addict
    Messages: 1,683

    when you pull the motor off did you check the filter to see if it was clog??
     
  8. no lead

    no lead PlowSite.com Addict
    Messages: 1,308

    the filter is clogged with ice.
     
  9. JeepCreepn01

    JeepCreepn01 Senior Member
    from Ohio
    Messages: 331

    yep happened to me, i use that fuel treatment called HEET like a $1 at the auto parts store, throw in bout a cap full and you are good
     
  10. dave00diesel

    dave00diesel Junior Member
    from indiana
    Messages: 21

    i pulled the resevoir off and sure enough there was ice in it. replaced filter and fluid and cleaned screen. Havent used it for extended time yet but so far its working. Thanx for all the advice.
     
  11. 2dogs2

    2dogs2 Member
    Messages: 81



    DOES that stuff hurt the hydraulic fluid ???
     
  12. OneBadDodge06

    OneBadDodge06 Senior Member
    from Iowa
    Messages: 735

    Personally I wouldn't put heet in a hydraulic system. I would replace the o ring. To me it would be like dumping paint thinner in your tranny fluid.