1. Welcome to PlowSite. Notice a fresh look and new features? It’s now easier to share photos and videos, find popular topics fast, and enjoy expanded user profiles. If you have any questions, click HELP at the top or bottom of any page, or send an email to help@plowsite.com. We welcome your feedback.

    Dismiss Notice

Power hitch switch does not work

Discussion in 'Blizzard Plows Discussion' started by iakentdoz, Jan 27, 2008.

  1. iakentdoz

    iakentdoz Senior Member
    Messages: 204

    I must have a broken wire as the switch is ok. Any ideas to where to look?

    Evey thing else works great, been using plow the last few weeks but haven't had a chance to look at the wiring. Kind of a @%&* to remove the plow without the power switch working.

    By looking at the electrical schematics (plow side) the wire I should be looking for is ORG/BLK ORG/RED ORG/WHT WHT ORG

    Looks the wires go to the S5 S6 S8 solenoids?
     
  2. coolinthewoods

    coolinthewoods Junior Member
    from Alaska
    Messages: 23

    Im having the same problem, did you find a fix?
     
  3. Jerre Heyer

    Jerre Heyer Senior Member
    Messages: 948

    The big thing is to start with are you getting power down to the hitch. On the plow side plug there should be a single pin in the bottom row of the plug. This feeds power down in the power hitch mode. No pin = NO power.

    Pink wire with black stripe on back of switch on plow should have power if the pin is there and control is in power hitch mode. If not you have a bad wire, broken pin or loose connection between the control box and the plow.

    If you have power there and the motor runs while moving the switch then it's time for some more serious diagnostics.

    You can cheat and run a jumper power from the battery to the pink / black wire to get it off.

    J