1. Welcome to PlowSite. Notice a fresh look and new features? It’s now easier to share photos and videos, find popular topics fast, and enjoy expanded user profiles. If you have any questions, click HELP at the top or bottom of any page, or send an email to help@plowsite.com. We welcome your feedback.

    Dismiss Notice

plow won't switch over from truck to plow

Discussion in 'Fisher Engineering Discussion' started by Ccheif39-1, Jan 18, 2016.

  1. Ccheif39-1

    Ccheif39-1 Junior Member
    from york
    Messages: 20

    I have a mm white 4 port module when I plug plow into truck will not switch over to plow no lights plow won't do anything is the module junk or maybe something else note my drivers side head light does not work if plug in to plow wiring passanger side does if I switch plugs on module the drivers side work were the passenger side is normally plugged in any help plz
     
  2. Philbilly2

    Philbilly2 2000 Club Member
    Messages: 2,609

    What truck are we working on here?

    Start by checking your ground connections.

    Do you have a multimeter or a test light?
     
  3. Philbilly2

    Philbilly2 2000 Club Member
    Messages: 2,609

    Also, the plow won't move? Is that what I got out of all that?

    That is not your isolation module. That is in your connections if that is the case. As I said, check your connections (commonly your grounds)
     
  4. Ccheif39-1

    Ccheif39-1 Junior Member
    from york
    Messages: 20

    The lights won't come on on plow at a all no light on controller won't come on
     
  5. Ccheif39-1

    Ccheif39-1 Junior Member
    from york
    Messages: 20

    Truck is a 2012 f 250 if had plow on it for 3 years no problems till now
     
  6. Ccheif39-1

    Ccheif39-1 Junior Member
    from york
    Messages: 20

    Plow won't move at all
     
  7. dieselss

    dieselss PlowSite Fanatic
    Messages: 10,972

    Double check the controller power wire....Under the dash.
    Ck the battery, plow power and ground.
    Ck the plow fuses..4..
    Ck the solenoid, should have red jumper wire from the battery side back into the harness.
     
  8. Ccheif39-1

    Ccheif39-1 Junior Member
    from york
    Messages: 20

    OK I'll check all that tomorrow
     
  9. Ccheif39-1

    Ccheif39-1 Junior Member
    from york
    Messages: 20

    OK I found 2 of the 4 fuses were the other 2 plz
     
  10. dieselss

    dieselss PlowSite Fanatic
    Messages: 10,972

  11. Ccheif39-1

    Ccheif39-1 Junior Member
    from york
    Messages: 20

    Got it thanks for everyone's input it works now it was my mess up I had the module out and unpluged couple weeks ago had plugs in port 1 and 2 switched I feel like a ass thanks for all the help
     
  12. dieselss

    dieselss PlowSite Fanatic
    Messages: 10,972

    Good deal......