1. Welcome to PlowSite. Notice a fresh look and new features? It’s now easier to share photos and videos, find popular topics fast, and enjoy expanded user profiles. If you have any questions, click HELP at the top or bottom of any page, or send an email to help@plowsite.com. We welcome your feedback.

    Dismiss Notice

Plow issues

Discussion in 'Truck & Equipment Repair' started by aulen, Nov 17, 2007.

  1. aulen

    aulen Junior Member
    Messages: 16

    Recently bought my first truck plow (been using tractors all my life). Cleaned it up, painted, fabbed the mount, etc. etc.

    Got it hooked up and everything seems to work OK EXCEPT when angling the plow left, it drops too. This does not happen when angling right.

    As far as I can determine the plow is an older Arctic with an under the hood Monarch pump. The pump/tank/valves are similar to the m-693 but it only has 3 solenoids, not 4.

    Anyone have any ideas as to what's going on? I've checked the wiring multiple times! :cry:
     
  2. xtreem3d

    xtreem3d PlowSite.com Addict
    Messages: 1,548

  3. aulen

    aulen Junior Member
    Messages: 16

    Had a look. The plow seems to hold in the up position without leaking..............but that "angle left and lower" is suspicious.

    May have to tear it out (again) and replace some o-rings. :mad:
     
  4. xtreem3d

    xtreem3d PlowSite.com Addict
    Messages: 1,548

    i knew it didn't directly apply but thought it might give you some idea's..
     
  5. aulen

    aulen Junior Member
    Messages: 16

    Well, took all the valves out. All o-rings look good, no dirt/debris. Still have the problem.

    Any chance this could be caused by air in the angling cylinders? I know I don't have them bled completely yet.
     
    Last edited: Dec 3, 2007