1. Welcome to PlowSite. Notice a fresh look and new features? It’s now easier to share photos and videos, find popular topics fast, and enjoy expanded user profiles. If you have any questions, click HELP at the top or bottom of any page, or send an email to help@plowsite.com. We welcome your feedback.

    Dismiss Notice

My 4x4 Indicator Light not working

Discussion in 'Chevy Trucks' started by Rondo, Dec 6, 2005.

  1. Rondo

    Rondo Member
    from 54166
    Messages: 52

    I have a 1987 full sze Blazer and last summer I had the T-case rebuilt. After having it in 4WD a few times the indicator light on the dash quit working. Amazingly a week later it WAS working again.
    Now...it's not working at all. I checked the connection on the T-case but it seems to be alright?! I haven't checked the bulb but thought it would either be working or burned out. Not on and off and on again.??? Wires under the truck are OK but haven't track them under the carpet yet.
    Any suggestion?! :help:
     
  2. Rondo

    Rondo Member
    from 54166
    Messages: 52

    ??? Tough question ???

    Come on guys. Somebody must have an idea! Want would you do first? :confused:
     
  3. GreenDuramax04

    GreenDuramax04 Junior Member
    Messages: 28

    Its either a bad switch or a loose bulb. Sometime the bulb looses contact with the circuit board. I'm not familiar with the wiring on the light so I cannot tell you where to check the switch. I don't know if its on the transfer case or on the shifter. I'd just check the bulb first.
     
  4. Rondo

    Rondo Member
    from 54166
    Messages: 52

    Git-er-done

    Thanks a lot. I've checked the switch. Now I'll pull the dash and see what's up. *** THINK SNOW ***:nod:

    Blazr in the snow 4 2004.jpg
     
  5. acornish

    acornish Senior Member
    Messages: 184

    theres a relay under dash check the conections there too
     
  6. GripTruk

    GripTruk Senior Member
    Messages: 374

    i would think that by taking the switch out of the T-case and jumping the 2 terminals together the bulb should light the indicator on the dash. (if the ignition is on)

    -Jer
     
  7. REAPER

    REAPER 2000 Club Member
    from 60050
    Messages: 2,228

    Is 4whl drive engaging?

    I just replaced the 4x4 actuator on my 88 for this very reason. The light would go on sometimes and 4x4 worked. Other times it would either flash on then off or never come on and 4x4 would not engage. Finally it just plain never came on. I searched through these threads and read about 4x4 problems and narrowed it down to the 4x4 actuator. Replaced it with a new NAPA one and it works like new again. Is a easy fix just make sure you take the old one with you to match new one. There is 3 with difference being the plug. Either round hole plug or square plug or one of each.
     
  8. JCStrasser

    JCStrasser Member
    Messages: 41

    Just what I was about to say. We had a Suburban that acted in a similar way.
    John
     
  9. Mowman62531

    Mowman62531 Member
    Messages: 96

    I had an 87 Blaz that did the same thing. Mine had a bad switch on the transfer case. Real easy fix, I went to the dealer and I think it was less than $20 for the switch, replaced, and the light on the dash worked again. By the way, the Four wheel drive did work, but the light on the dash would not light when this happened to me.