1. Welcome to PlowSite. Notice a fresh look and new features? It’s now easier to share photos and videos, find popular topics fast, and enjoy expanded user profiles. If you have any questions, click HELP at the top or bottom of any page, or send an email to help@plowsite.com. We welcome your feedback.

    Dismiss Notice

just bought a fisher mm1

Discussion in 'Residential Snow Removal' started by not sure, Jan 20, 2014.

  1. not sure

    not sure Junior Member
    Messages: 19

    think i got a great deal. fully functional in good shape. for the low low price of $750. ill take some more pics as i put it on (which is super easy as i helped the seller remove it from his truck). i will also be asking questions here as they arise
    [​IMG]
     
  2. unhcp

    unhcp PlowSite.com Addict
    Messages: 1,243

    waiting to see it mounted!
     
  3. not sure

    not sure Junior Member
    Messages: 19

    My brother powder coated the push plates matte black for me
    [​IMG]
     
  4. not sure

    not sure Junior Member
    Messages: 19

    Plow is on and ready to go. Big storm is here in michigan. Looks like ill get to use it already. Pics to come tomorrow its dark out and a windchill of -13
     
  5. not sure

    not sure Junior Member
    Messages: 19

    been busy here. i have one issue. when i remove the plow the headgear tips really far forward and makes it hard to reattach. ive done a ton of research and im doing everything by the books. im gonna try doing it in a different place to see if it goes any differently. if not ill take a video
     
  6. xgiovannix12

    xgiovannix12 PlowSite.com Addict
    Messages: 1,419

    sounds like the lift chain needs to be adjusted.
     
  7. not sure

    not sure Junior Member
    Messages: 19

    can you explain a little more im confused as to what your talking about. the headgear tilts toward the blade really far. not back toward the truck. its the opposite of what i see most people complain about
     
  8. xgiovannix12

    xgiovannix12 PlowSite.com Addict
    Messages: 1,419

    yep Sounds like the chain is to short.
     
  9. 2006Sierra1500

    2006Sierra1500 PlowSite.com Addict
    Messages: 1,758

    Don't think the chain would do that.
     
  10. xgiovannix12

    xgiovannix12 PlowSite.com Addict
    Messages: 1,419

    friend of mine had issues connecting his MM 1 I made the chain a little longer and it started to connect itself like butter again.
     
  11. not sure

    not sure Junior Member
    Messages: 19

    I think your right i cant see how the chain could cause it. Im wondering if the plate on the bottom of the jack stand has anything to do with it. Its not bent or anything but it has a angle on it. I might have to take a pic to help explain
     
  12. not sure

    not sure Junior Member
    Messages: 19

    K red line shows the direction it goes when disconnecting. Blue is ground level an green is the angle of the bottom of the jack stand. When the plow is off the blue and green lines become parallel. Maybe i need more practice. As soon as the snow stops ill play with it some more. Maybe its just me
    [​IMG]
     
  13. not sure

    not sure Junior Member
    Messages: 19

    Are guys thinking i mighg have the carry chain too short? I see now how that might do that. Definitely not the carry chain, with the ram fully retracted its plenty long. Like i said its new to me and ive got to figure all the little tricks out. I am loving this fisher though. I like it better than the meyer or western setups. Personal preference
     
  14. peteo1

    peteo1 PlowSite.com Addict
    Messages: 1,659

    If you can take the jack out and turn it 180* it looks like from that pic, the flat part of the foot should be on the ground not the smaller tab
     
  15. not sure

    not sure Junior Member
    Messages: 19

    Just pulled the plow. When i backed away it flopped forward like i was describing
    [​IMG]
    Then i grabbed the headgear and tipped it back up and it stays fine
    [​IMG]
    Not sure what that means but i should be able to reconnect it without issue