1. Welcome to PlowSite. Notice a fresh look and new features? It’s now easier to share photos and videos, find popular topics fast, and enjoy expanded user profiles. If you have any questions, click HELP at the top or bottom of any page, or send an email to help@plowsite.com. We welcome your feedback.

    Dismiss Notice

Help.....Please Pump problems

Discussion in 'Commercial Snow Removal' started by Plowgirl30, Feb 23, 2005.

  1. Plowgirl30

    Plowgirl30 Junior Member
    Messages: 6

    Hi Guys! Question, can anyone help me out? I have a Meyers quick lift, The Problem is; The piston will raise without any weight on it.( the chain not being attached) Once you attach the chain onto the arm it will not go up. The pump is making noise but will not raise. Also it does function side to side just fine. But The all important raising and lowering is not working with the blade attached. : ( I would love and appreciate any suggestions at all! Thanks so very much ; ) :angel:
  2. earl ohio

    earl ohio Junior Member
    Messages: 4

    1st checkoillevel,check o rings on valves next check o ring at piston at base my plow was falling down and o ring at bottom of piston was bad :waving:
  3. fernalddude

    fernalddude PlowSite.com Addict
    Messages: 1,105

    sol stuck

    your coil is stuck give the thing a knock with a rubber hammer or heat off the top of my head i think its a stuck A coil the one with the black wire :waving:
  4. snowgm

    snowgm Member
    from MI
    Messages: 34

    I agree with fernalddude, check the A valve. If tapping doesn't work:

    To check the coil put the plow in lift mode and wave a screwdriver over the tip of the valve stem and see if its magnetic. If it is, than the coil is OK. If not, the problem is a wire or the coil.

    If the coil is fine then take the valve out and inspect it/clean it.

    If the A valve wasn't working it would act exactly as you described.