1. Welcome to PlowSite. Notice a fresh look and new features? It’s now easier to share photos and videos, find popular topics fast, and enjoy expanded user profiles. If you have any questions, click HELP at the top or bottom of any page, or send an email to help@plowsite.com. We welcome your feedback.

    Dismiss Notice

Blizzard 860 HD

Discussion in 'Blizzard Plows Discussion' started by dmayhugh, Nov 7, 2015.

  1. dmayhugh

    dmayhugh Junior Member
    Messages: 21

    I have purchased a Blizzard 860 HD for my 2002 Ford F250. This plow also came off a 2002 Ford F250. I have hooked up the lights but now my tun signals don't work but the hazards do. On both the truck and on the plow lights.

    Any suggestions?

    Also I hooked up the truck to the plow and nothing. I didn't even hear the Solenoid click. So I jumpered from one post on the Solenoid to the other and the pump on the plow wouls work. Does this mean that the Solenoid is bad?

    Thank you,
    Dave
     
  2. dieselss

    dieselss PlowSite Fanatic
    Messages: 10,957

    did you hook up BOTH turn and parking on both sides, pass and drivers?
    do you have the power hitch switch on "plow" or "controller"?
     
  3. dmayhugh

    dmayhugh Junior Member
    Messages: 21

    I did hook both turn signal and parking lights on both sides.

    Power hitch switch is on the plow.
     
  4. dmayhugh

    dmayhugh Junior Member
    Messages: 21

    On the controller there is a toggle for the power hitch "on"
     
  5. dieselss

    dieselss PlowSite Fanatic
    Messages: 10,957

    Power hitch, off, controller. Should be the positions
     
  6. dmayhugh

    dmayhugh Junior Member
    Messages: 21

    My truck is a 2002 7.3 diesel. The turn signals will not work on it either. Hazards work on the truck when switch to vehicle and the Hazards work on the plow when the switch is selected for plow.
     
  7. dieselss

    dieselss PlowSite Fanatic
    Messages: 10,957

    Did they work before the plow installed?
     
  8. dmayhugh

    dmayhugh Junior Member
    Messages: 21

    I am seeing one code P0603. I don't think that has anything to do with the problems I am having.
     
  9. dieselss

    dieselss PlowSite Fanatic
    Messages: 10,957

    I'll wait for the answer.

    You just "spliced" into the turn and parking right?
     
  10. dmayhugh

    dmayhugh Junior Member
    Messages: 21

    Yes they worked before installing the plow.

    Yes I did just splice into the wires.
     
  11. dmayhugh

    dmayhugh Junior Member
    Messages: 21

    I have removed the wires that I had spliced into the turn signal and the turn signals on the truck still are not working :( fuses are good.
     
  12. dieselss

    dieselss PlowSite Fanatic
    Messages: 10,957

    Check out blizzards website for the wiring diagrams. I'll look more in the am.

    If you turn on your turn signals, do they just come on? Might be the flasher just went out.
     
  13. dmayhugh

    dmayhugh Junior Member
    Messages: 21

    No they do not come on
     
  14. dmayhugh

    dmayhugh Junior Member
    Messages: 21

    Mechanics I am confident in doing. Electrical not so much. This is my third week end working on this. I travel a lot with my job so unfortunately the week ends are about the only time I get to try and figure it out.
     
  15. dieselss

    dieselss PlowSite Fanatic
    Messages: 10,957

    do you know what year it is? and how many replays you have for it?
    im also thinking that your trucks flasher might actually be bad

    The turn signals from you truck go right to the plow, pink in passenger side, violent on drivers side. And grey is the parking lights
     
    Last edited: Nov 8, 2015
  16. dmayhugh

    dmayhugh Junior Member
    Messages: 21

    Not sure why my reply didn't go through yesterday.

    The plow is a 2005
    I have (4) total relays 2 on the passenger side and 2 on the drivers side.

    The wiring you mentioned is how I have them wired.
     
  17. dieselss

    dieselss PlowSite Fanatic
    Messages: 10,957

  18. dmayhugh

    dmayhugh Junior Member
    Messages: 21

    I am in town this week. I will pick up a flasher for my turn signals and go from there. The solenoid for the plow is supposed to be in at the end of the week. Hopefully this week end it will be working.

    I have verified the wiring on the lights and have them connected as you have written.
     
  19. dieselss

    dieselss PlowSite Fanatic
    Messages: 10,957

    just making sure. seem guys hook up to the ground wire instead of the turn.
    seeing as i have the exact same setup as you, i can walk you through any install questions.
     
  20. dmayhugh

    dmayhugh Junior Member
    Messages: 21

    I understand... thank you for making me double check. After I get the turn signal relay and the solenoid I will let you know how I turn out.