1. Welcome to PlowSite. Notice a fresh look and new features? It’s now easier to share photos and videos, find popular topics fast, and enjoy expanded user profiles. If you have any questions, click HELP at the top or bottom of any page, or send an email to help@plowsite.com. We welcome your feedback.

    Dismiss Notice

99 Dodge ram 2500 wiring issue

Discussion in 'Truck & Equipment Repair' started by allen81, Jan 24, 2012.

  1. allen81

    allen81 Member
    Messages: 97


    Can someone please tell me where the yellow and blue wire are
    suppose to be on the iso box connector? I was told I had to switch
    those 2 wires and then I was told I had to change 2 wires on the blue
    headlight connector. In the attached picture you will see I am missing
    the configuration plug. The wire that has a wire coming out of it is
    blue w red stripe and then there is a blue wire and a blue w white
    stripe. I was told that the blue w red stripe has to go to the blue
    wire or to the blue w white stripe. I have tried both ways and it
    doesn't affect the lights.

    When high beams are on driver side is high and passenger is a low beam
    but dim. (When low beams are on my high beam light on dash is lit but
    dim it should not be on at all when low beams are on) and passenger
    side is acting as a high beam and driver side is low beam and dim
    configuration of black plug on both sides is yellow/yellow and
    blue/blue. This is the closest I can get it to be somewhat right on
    the plow. Now when I unhook the plow I have to bypass the harness to
    get the truck lights to work correctly. Jumper wire still does nothing
    at all.

    The blue plug picture I swapped the orange wire with the one in the
    middle. I did that on both passenger side and driver side.

    According to the next picture which is from western's pdf I have it
    configured for HB-1 but it is still not working properly. In the last
    4 pictures you can see that one head light is brighter than the other
    meaning one is high beam and the other is low beam but dim. I don't
    know what is causing the problem. Any help is greatly appreciated. I hope to hear from someone soon. Below are pictures to see what I am talking about. Just wondering if anyone had any issues with the plow lights not working correctly. I believe if anyone has a 94-02 1500,2500 or 3500 the wiring would be the same.

    http://imageshack.us/photo/my-images...wbeamsplow.jpg Low beams with plow hooked up

    http://imageshack.us/photo/my-images...eamsnoplow.jpg Low beams with no plow

    http://imageshack.us/photo/my-images...hbeamsplow.jpg High beams with plow hooked up

    http://imageshack.us/photo/my-images...eamsnoplow.jpg High beams with no plow

    http://imageshack.us/photo/my-images...lugmissing.jpg Config plug missing

    http://imageshack.us/photo/my-images/850/blueplug.jpg Blue plug

    http://imageshack.us/photo/my-images/829/blackplug.jpg Black plug

    http://imageshack.us/photo/my-images...iguration.jpg/ Plow wiring configuration diagram