Register free!
Search
 
     

Click for Weather
  #1  
Old 12-06-2010, 04:28 PM
dyla518 dyla518 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: 12590,ny
Posts: 5
minute mount plow with insta act pump only moves to right

i have a fisher minute mount snow plow on a 2002 dodge ram 1500. i installed an insta act pump on it. no matter which way i move the joystick the plow will only moves to the right but not completely to the right. it seems to get jammed while moving to the right. i took the pump off and flushed everything out. when i put it back on it started making a clicking noise. we took the pump motor off and tried it directly to the battery and it turned over. i put the motor back in place and everything worked normally for a day. i then tried it again today and it is doing the same thing as before(only moving to the right). please help
Reply With Quote
  #2  
Old 12-06-2010, 04:46 PM
Big Dog D's Avatar
Big Dog D Big Dog D is offline
PlowSite.com Addict
 
Join Date: Oct 2005
Location: Central Mass.
Posts: 1,134
Don't have time to explain it out to you but here is a link to the Mechanics Guide for the Insta Act plows. Use the trouble shooting section to help you diagnose it.

http://library.fisherplows.com/fishe...179_070001.pdf
__________________

13 F-550 6.7 w/Fisher M/C
12 F-350 Lariat 6.7 w/Fisher XLS
12 F-550 6.7 w/9ft Fisher M/C
05 F-550 6.0 w/9ft Fisher M/C
02 F-550 7.3 w/9ft Fisher M/C
02 F-550 7.3 w/9ft Fisher M/C
05 Int. 7600 Tenco body, 11ft front & wing
97 Intl. 2554 w/11ft Everest & 11wing
00 Intl. 2554 w/11ft Everest
06 Intl. 7500 w/11ft Frink 609CK
80 L-9000 w/10ft Anderson
00 Deere 410E w/10ft Fisher
88 Case 580K w/10ft Fisher
96 Bobcat 773 w/9ft Fisher
06 Cat 268 10ft Protech push/pull
Deere 644 Loader
Reply With Quote
  #3  
Old 12-06-2010, 04:56 PM
dyla518 dyla518 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: 12590,ny
Posts: 5
i dont have an isolation module in my wiring harness. mine might be an older model?
Reply With Quote
  #4  
Old 12-06-2010, 05:18 PM
Crash935's Avatar
Crash935 Crash935 is offline
2000 Club Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: grand rapids, Michigan
Posts: 2,377
iso md is for the lighting so it doesnt really matter, everything else for the pump is the same.

Sounds like a controller or wiring issue and not a pump issue!
__________________
A man who drives like hell is bound to get there!

Last edited by Crash935; 12-06-2010 at 05:23 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-09-2010, 08:07 PM
vortec5.7 vortec5.7 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: acton mass
Posts: 58
i had the same problem with an sehp pump and it was the cross over relief valve but first check and clean all cartridges

Last edited by vortec5.7; 12-09-2010 at 08:09 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-10-2010, 02:30 PM
dyla518 dyla518 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: 12590,ny
Posts: 5
ok thanks i will check that. i brought it to my mechanic who does not work on plows but said he would look at it and he seems to think that the problem is the coils/solenoids on the valves. i got it to work again but i dont want it to start happening during a storm.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2012 PlowSite.comô Moose River Media
All times are GMT -5. The time now is 08:33 AM.

Page generated in 0.02412 seconds with 7 queries