Register free!
Search
 
     

Click for Weather

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-14-2013, 05:02 PM
TOPGUNMI TOPGUNMI is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Michigan
Posts: 1
Major malfunction on RT3 V 9'2''!

Hello, I have monitored for several seasons but havent had a reason to join. The other day I went to move my plow which I had used for 2 snowfalls already this yr. I saw sparks arc from the plow mount, smoke by solenoid. I know the mount sparks are from bad grounds, so I cleaned those and checked thru other wires. I found the harness by the truckside connector had a slice in the red wire. So when I powered the plow up, the pump motor ran as soon as I turned on the remote and wouldnt turn off until I disconnected power to plow. The plow controller would not turn off and stayed lit and warmed up and thats when I disconnected power. I assumed stuck solenoid and swapped that out, solenoid clicks and pump motor runs non stop till power removed, remote stays on. I went to my local dealer to buy another spare solenoid and they checked my controller on another truck and said the pump motor ran and right side kicked out. I would appreciate some insight and advice before I hook up another remote and smoke that one! Thanks in advance and keep up the good work!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-15-2013, 07:56 AM
Dave Brule II Dave Brule II is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Iron Mountain, MI
Posts: 19
Contact Boss Tech Support at 800-286-4155. The Tech service team will gladly help you out.
__________________
Dave Brule II
President
Boss Snowplow
Reply With Quote
  #3  
Old 01-16-2013, 05:56 PM
Spool it up Spool it up is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Devault Pa
Posts: 912
Quote:
Originally Posted by TOPGUNMI View Post
Hello, I have monitored for several seasons but havent had a reason to join. The other day I went to move my plow which I had used for 2 snowfalls already this yr. I saw sparks arc from the plow mount, smoke by solenoid. I know the mount sparks are from bad grounds, so I cleaned those and checked thru other wires. I found the harness by the truckside connector had a slice in the red wire. So when I powered the plow up, the pump motor ran as soon as I turned on the remote and wouldnt turn off until I disconnected power to plow. The plow controller would not turn off and stayed lit and warmed up and thats when I disconnected power. I assumed stuck solenoid and swapped that out, solenoid clicks and pump motor runs non stop till power removed, remote stays on. I went to my local dealer to buy another spare solenoid and they checked my controller on another truck and said the pump motor ran and right side kicked out. I would appreciate some insight and advice before I hook up another remote and smoke that one! Thanks in advance and keep up the good work!
dealer stealer game . you need a proper diagnosis from a qualified care full tech . not just a controller sale and put on your way . stand by for a BnB response .
Reply With Quote
  #4  
Old 01-17-2013, 04:01 AM
B&B's Avatar
B&B B&B is offline
2000 Club Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: GPS says I'm here
Posts: 12,783
A short in any 12V harness wire and/or a poor ground (sparking at the mount) will smoke a Smart Touch controller. Especially the poor ground as it will search back through the main harness until it finds it and ultimately the controller. Small spikes aren't a problem but when you're trying to pull 150A with a motor and it's ground isn't good you can have problems. Not only with the plow controller either. Poor plow grounds will destroy sensitive electrical components of the truck too.

Can't stress enough how important proper grounding is.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-17-2013, 06:31 AM
revdwg revdwg is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: canada
Posts: 51
i just installed my truck side harness. i grounded right to the battery, is this a good spot to ground to? i dont want to fry anything
Reply With Quote
  #6  
Old 01-17-2013, 08:18 AM
B&B's Avatar
B&B B&B is offline
2000 Club Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: GPS says I'm here
Posts: 12,783
Quote:
Originally Posted by revdwg View Post
i just installed my truck side harness. i grounded right to the battery, is this a good spot to ground to? i dont want to fry anything
Absolutely. Directly at the battery is always the best place for both power and ground.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2012 PlowSite.comô Moose River Media
All times are GMT -5. The time now is 05:41 AM.

Page generated in 0.01871 seconds with 9 queries