PDA

View Full Version : SnowEx 210


ByDesign
02-01-2012, 05:24 PM
So, I just came across what I though was a deal that I couldnt pass up. It was a brand new 210 that had some parts missing. I do not know what parts are missing though!!! The store had no clue either.

Basically what I bought was the unit as a whole. The hopper, plug, motor, wireless receiver, manual open cable.

What I think im missing:

Wireless remote
auger

Can anyone else tell me what I got? Ill snap a picture if someone knows how to post. I thought I got a pretty good deal @ $99.00

What say ye?

AuroraMSP
02-01-2012, 06:10 PM
You can get remote for less then 100.00. Show me what you have and I'll let ya know.

ByDesign
02-01-2012, 08:40 PM
http://img194.imageshack.us/img194/9512/photo3ds.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/194/photo3ds.jpg/) http://img441.imageshack.us/img441/221/photo2si.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/441/photo2si.jpg/)

AuroraMSP
02-01-2012, 09:26 PM
Looks complete from the pictures. Should be a very small auger down inside of the hopper that sits on top of a spindle going down to the spinner. Looks like all you might be missing.

http://www.rcpw.com/snow-plow-parts/lookup/snowex/wireless-salt-spreaders/sr-210.html

http://compare.ebay.com/like/270900448000?var=lv&ltyp=AllFixedPriceItemTypes&var=sbar&_lwgsi=y&cbt=y

ByDesign
02-01-2012, 10:00 PM
ok, I have the auger then, I was just expecting it to be larger. I guess I scored a pretty good deal if it all works.

AuroraMSP
02-01-2012, 10:01 PM
Ya...the auger is very small. Barely sticks out of the hopper. Sounds like you just need a remote. You can switch it on the back to the down position and then plug it in. It should spin at 100% until you click it back to the middle position. The up position is to program the FOB (Remote)

ByDesign
02-01-2012, 10:09 PM
Seems rather stupid to try and run it without a remote then. Using a fair amount of material till you drove. Especially if you ever have a smaller section. Also, how well does the material stay in the hopper with the chute open and it not spinning?

ByDesign

AuroraMSP
02-01-2012, 10:10 PM
It doesn't come out unless the auger is spinning. It's just an emergency option to get it to run without the FOB. You can test it at least.